ΧΑΡΤΗΣ ΚΟΜΒΟΥ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ENGLISH
αναλυτική αναζήτηση
Αναζήτηση
Θεματικός Κατάλογος
Το έργο
Σύντομη Περιγραφή
Μεθοδολογία
Συντελεστές
Α
Β
Γ
Δ
Ε
Ζ
Η
Θ
Ι
Κ
Λ
Μ
Ν
Ξ
Ο
Π
Ρ
Σ
Τ
Υ
Φ
Χ
Ψ
Ω
Πολιτισμός τροφής στη Βοιωτία
Συγγραφή : Μίχα-Λαμπάκη Ασπασία (29/4/2011)
Για παραπομπή: Μίχα-Λαμπάκη Ασπασία, «Πολιτισμός τροφής στη Βοιωτία», 2011,Εγκυκλοπαίδεια Μείζονος Ελληνισμού, Βοιωτία
URL: <http://www.ehw.gr/l.aspx?id=14519>
Γλωσσάριο
αμπάρι, το Ξύλινο κιβώτιο με μεσοχωρίσματα για αποθήκευση δημητριακών.
σιδεροστιά, η Μεταλλικός τρίποδας με τριγωνικό ή κυκλικό πλαίσιο για την τοποθέτηση χύτρας ή άλλου σκεύους πάνω από τη φωτιά-πυροστιά.
ταβάς, ο Χαλκωματένιο κυκλικό ταψί κάπως βαθύ με λαβές.
τσερέπα, η Πρόχειρος φούρνος από λαμαρίνα για ψήσιμο ψωμιού στην παραστιά.
Κορυφή σελίδας
Κεφάλαια
1. Διατροφικός κώδικας της Βοιωτίας
2. Χώροι παρασκευής εδεσμάτων, εστίασης και αποθήκευσης πρώτων υλών
3. Εδεσματολόγιο
4. Τροφή και λαϊκό εορτολόγιο
5. Τροφή και κοινωνικός βίος
6. Τροφή και επικοινωνία
7. Τροφή, μαγεία και μαντική
8. Επίλογος
Δελτίο λήμματος
Φωτοθήκη
Βοηθήματα Λήμματος
Πηγές
Βιβλιογραφία
Δικτυογραφία
Παραθέματα
Χρονολόγιο
Βοηθητικοί Κατάλογοι
Σχετικά Έργα
copyright © ΙΔΡΥΜΑ ΜΕΙΖΟΝΟΣ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ
Το έργο συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ) και από Εθνικούς Πόρους στο πλαίσιο του Άξονα Προτεραιότητας 8: «Ψηφιακή σύγκλιση και επιχειρηματικότητα στη Στερεά Ελλάδα» του Ε.Π. «Θεσσαλία-Στερεά Ελλάδα-Ήπειρος»